Revista Municipal Ajuntament

PARLEM DEL PRAT (I): Parades del bus nocturn a demanda

PARLEM DEL PRAT (I)
PARLEM DEL PRAT (I)

Al darrer Ple de l’Ajuntament es va aprovar per majoria una moció presentada per ERC on demanàvem la creació i la implantació de les parades a demanda. És a dir, que aquells busos nocturns que tenen el seu recorregut dins el terme municipal del Prat, com son el N16 i el N17, puguin parar a més llocs dels establerts si així es demana.

Aquesta iniciativa va sorgir de parlar amb la ciutadania i, especialment, amb els col·lectius de dones i joves de la ciutat. A més a més, aquesta idea s’ha cuinat conjuntament amb d’altres ciutats del nostre entorn, estudiant les seves experiències, per exemple, a la Zona Franca, a Montgat o Tiana amb les línies del NitBus N1 i N9.

Les dades ens mostren no només que existeix risc de patir violència masclista sinó que la gran majoria de les dones de l’àrea metropolitana se senten insegures al caminar durant les nits pels carrers de les nostres ciutats. Si això li sumem la insuficient il·luminació del Prat, el sentiment segurament s’agreuja. 

Seria desitjable que no haver de presentar mocions com aquesta per garantir la seguretat dels menors, de les dones que tornen soles i d’aquelles persones que, a criteri del conductor, siguin vulnerables i sol·licitin el servei. Per desgràcia, encara cal fer-ho a dia d’avui. Així i tot, seguirem treballant per provocar el canvi necessari perquè tothom pugui caminar pels nostres carrers amb seguretat.